fredag den 29. november 2013

Travlt på trykkeriet


I øjeblikket arbejder jeg på at få de sidste serigrafiske kobber tryk klar til julemarked.

tirsdag den 26. november 2013

Nye tæpper


..... af den slags som suger skidt, sne og sjap. Jeg har længe villet købe et par af de grå måtter. Eller tæpper er det vel nærmest når de er store. Men de er normalt ikke det kønneste. Jeg fandt dem i lørdags med det her fine ternede mønster. Nu ligger de i min entre, hvor de skal gøre gavn hele vinteren ;-)

mandag den 25. november 2013

Tandlæge skræk

Arg hvor jeg dog hader at jeg skal til tandlæge snart. Jeg bliver ved med at trække tiden ud, og lave mine tider om. Æv hvor er jeg en slapsvans når det gælder tandlæger.
Jeg tror ikke jeg har nogle huller, det har jeg næsten aldrig. Men tandrensninger evvvvvvvvvv ;-(
 

lørdag den 23. november 2013

Nissehuer in progress


Hæklede nissehuer går rigtig godt med en såret pegefinger, for det eneste jeg bruger venstre pegefinger til når jeg hækler, er til holde garnet (det løber oven på fingeren og kommer slet ikke i nærheden af plaster og forbinding).
Det her er den første, den er i siksak mønster med 5 røde farver. Det er en voksen hue og den er hæklet uden mønster (som jeg gerne skal fremstille mens jeg hækler hue nr 2) ;-)

fredag den 22. november 2013

Pegefinger pegefinger hvor er du?


Tirsdag aften måtte jeg lukke ned på træværkstedet før tid og tage en tur omkring skadestuen. Min pegefinger blev slebet godt og grundigt i båndsliberen, da det teaktræ jeg var ved at slibe fløj fra mig.
Desværre man man ikke sy eller lime den slags skader, så jeg må bare lade vær med at bruge fingeren før den heler. Jeg kan ikke melde mig syg på denne tid af året pga en finger, så min finger bliver pakket ind i gummihandske hver dag. Mange ting tager lang tid når man har en strittende finger, så straffen er et par timers overarbejde hver dag ;-/
 

onsdag den 20. november 2013

Ih hvor er jeg flittig5 par håndledsvarmere i fint tyndt uld, klar til julemarked lørdag den 7 december. I Lygtens stations fine gamle fredede bygning. Lygten 2, København NV, kl 10-17 .......... kom og kig ;-)

mandag den 18. november 2013

Tivoli


I år har vi først lige købt vores årskort igår. Så gælder det for resten af 2013 og hele 2014. Vi kan let nå der ind et par gange mere inden jul og nytår ;-)

søndag den 17. november 2013

Luna har fået Bamse gummistøvler


Jeg har købt mig et par røde gummistøvler ...... hæhæ, det har jeg ikke haft siden jeg var barn.
I det her land er der rigtig mange gummistøvledage, så de gamle er ved at være godt tyndslidte i sålerne. Inden de dør helt (de gamle), har jeg købt mig et par nye lækkert tykke og med pels foer, de bliver gode til de vinterdage hvor det sejler med regnvand eller tøsne.

torsdag den 14. november 2013

Det tager lige toppen af den værste dræbertrang


Jeg er blevet begavet med næsten en hel uges ekstra fridage, så idag besøgte jeg min garnpusher for at købe et "lille" nøgle garn. Et nøgle til en sweater, og jeg tror faktisk den er til mig selv. Det trænger jeg til, når jeg i næste uge skal forsøge at indhente den tabte uge. Jeg har måttet lukke keramikværkstedet en hel uge pga håndværkere. De lovede at gøre det hele på 3 dage, men det blev lavet om til 7 dage. En frihed som ikke er af den bedste slags, fordi den skal indhentes inden det første julemarked løber af staben den 7 december.

 

mandag den 11. november 2013

LunArt kobber design

 
Først (for lang tid siden) blev jeg inspireret af Ellinor Ericsson (studerende på kunstakademiets designskole). I 2009 designede hun sine første kobberrør / fitting stager, da hun så nogle fede rør og former på en afmonteret keramikovn. Hun brugte (bruger stadigvæk) 22 mm kobberør og fittings, i de stager hun designer, og nu sælger hos Artium og Fields Designstore.
 
Jeg lavede nogle stager (i 22mm kobber) sammen med nogle brugere i kulturhuset hvor jeg arbejder. Alle mulige former fik folk fremtryllet, dog begrænset af de meget få fittings der findes, og så naturligvis af prisen. Kobberrør og fittings er dyre i anskaffelse. Jeg fik aldrig lavet færdige stager selv, for det endte altid med at en eller anden lige skulle bruge de dele jeg sad med. Så det blev ved legen.
 
 
Nu har jeg så imellemtiden lavet mit helt eget design i kobberstager. De er bygget op i meget tyndere rør / fittings (15 mm) de passer naturligvis stadigvæk til helt almindelige stearinlys, fordi de er bredere der hvor lyset skal sidde. De tyndere rør gør dem i mine øjne langt mere elegante. Og da de er lettere, er det naturligvis også billigere i kobber, så de kan sælges billigere end de tykke stager ....... ren win win ;-)

 

onsdag den 6. november 2013

Trælåg til en krukkeFørst laver jeg krukken i ler og brænder den ved 1000 gr. Derefter glaserer og rakubrænder jeg den udenfor i en gasfyret rakuovn.
Når den er skrubbet ren og tørret, tager jeg den med på træværkstedet, hvor jeg drejer et låg i teaktræ. Låget får lindolie og når det er tørt, tager jeg krukke med låg med i mit butiksværksted, hvor jeg forsyner låget med håndtag (oftest en stor facetslebet perle).
3 værksteder og mange gange gennem mine hænder.
En lågkrukke 100% LunArt Design ............. klar til at finde et hjem ude i det virkelige liv ;-)

tirsdag den 5. november 2013

En lille pakke

 
Det er sjældent at de pakker jeg modtager skal ind gennem vinduet for at kunne være i lejligheden - haha. Det må være rekorden for plakat ruller, 5½ meter ;-)

mandag den 4. november 2013

Strikket advent


 
 
Mens jeg så strikke aften på norsk tv i går, fik jeg gang i nogle strikkede adventskranse jeg længe har haft på huskelisten.
Den første her er strikket i petroleumsblå og neon orange (lyset er ikke for godt til at gengive farver).
 

 


søndag den 3. november 2013

Nasjonal strikkekveld NRK TV - se programmet herNasjonal strikkekveld del 1:2

Nasjonal strikkekveld del 2:2

Live underholdningsprogram fra Trikotasjemuseet i Salhusdalen hvor strikning er det eneste tema. Fire timer med inspiration, tradition og nye ideer. En Harley Davidson strik kjole, en Selbuvott?? bliver til, og du vil lære strikke teknikker. Du møder strik personligheder fra hele landet. Programværten Rebecca Nedregotten Beach håber at få stoppet hullet i ynglings sokkerne. Når midnat nærmer sig lægges der op til verdens rekordforsøget "Fra får til Sweater".

Direktesendt underhaldningsprogram frå Trikotasjemuseet i Salhus der strikking er einaste tema. Fire timar med inspirasjon, tradisjon og nye idear. Ein Harley Davidson skal få strikkekler, ein selbuvott blir til og du får læra strikketeknikkar. Du møter strikkepersonlegdommar frå heile landet. Programleiar Rebecca Nedregotten Strand håpar å få stoppa hola i yndlingslabbande sine. Når det nærmar seg midnatt, ladar me opp til verdsrekordforsøket "Frå sau til genser".

Varighed - 3 timer, 55 minutter

lørdag den 2. november 2013

Nasjonal strikkenatt på NRK TV - se programmet her

Et får, en klipper og syv spinnere / strikkere på Trikotasjemuseet i Salhusdalen. "Fra får til Sweater" er et ambitiøst rekordforsøg. Minut for minut, vil vi se fåret blive klippet, uld bliver til garn og garn bliver trøje. Klarer de det på under 4 timer, 51 minutter og 14 sekunder? (som er den australske rekord)

Nasjonal strikkenatt del 1:5

Nasjonal strikkenatt del 2:5

Nasjonal strikkenatt del 3:5

Nasjonal strikkenatt del 4:5

Nasjonal strikkenatt del 5:5


Jeg havde planlagt at jeg ville se maraton strikke natten direkte, men desværre havde jeg et kursus lørdag formiddag, så jeg måtte pænt passe min seng. Men jeg er naturligvis igang med at se programmet nu ;-)

Ein sau, ein klippar og sju spinnarar/strikkarar på Trikotasjemuseet i Salhus. "Frå sau til genser" er eit ambisiøst rekordforsøk. Minutt for minutt skal me sjå sauen mista ulla, ulla bli til garn og garnet bli til genser. Klarer me det på under 4 timar, 51 minuttar og 14 sekundar?

Varighed 8 timer 39 minutter

Nye ophæng


Dagens brænding indeholder bla en masse fine porcelænsophæng ;-)

fredag den 1. november 2013

Hun har gjort det igen 
Det er lykkedes for Agnes Obel igen. Hendes nye album Aventine er lige så forrygende som det første hun udgav