søndag den 30. oktober 2011

Det er vildt koldt at cykle

............ men det er især koldt at VÆRE cykel. Min står ude døgnet rundt, året rundt. Jeg cykler på den dagligt, når ikke lige det er for glat.

Jeg har længe truet med at strikke / hækle ny pynt til mine cykelkurve, de 2 år gamle roser hænger nemlig efterhånden i trevler.

Måske skal jeg bare gå hele vejen og strikke en helulden natfrakke til den???
lørdag den 29. oktober 2011

Magiske græskar

Plantefarvet uld har været kendt i flere tusinde år. Her i huset stiftede jeg dog først nærmere bekendskab med det for ca 3 år siden, da jeg købte 4 store bundter plantefarvet uld af en ven. Hun havde fået sig denne nye hobby, med at samle planter og farve garnet med dem. Det var jeg vildt glad for, for så kunne jeg stole fuldstændig på hvad farven bestod af og hvor garnet kom fra. Plantefarvning er nemlig en hobby jeg helt har måttet vælge fra, fordi dette liv ikke har timer og dage nok. Garnet pakkede jeg omhyggeligt ned i en pose lige da jeg havde det med hjem, og så blev det gemt i mit garnlager, til en dag hvor jeg skulle lave noget særligt af det. Jeg tog det frem igår, og jeg er glad for at jeg pakkede det så godt ind, for man kan overhovedet ikke lugte at jeg var ryger dengang (det kan man ellers med garn, stof og den slags).
Det gule garn er farvet med mexikansk fugle Lobelia. Det gyldne er farvet med løgskaller, det brune er farvet med Valnødder, og det grønne med Ligusterbær.

Jeg fandt det fantastiske garn frem fra gemmerne, fordi "bossen" på den systue hvor jeg arbejder som vejleder om mandagen, torsdag aften ved strikke workshoppen havde foræret mig en opskrift på de sødeste små strikkede pyntegræskar.
Jeg har altid været voldsomt tiltrukket af græskar. Jeg husker hvordan jeg var som barn var fuldstændig vild med albummet med Askepot Richsmærker, jeg elskede når græskarret blev forvandlet til en funklende hvid karet, jeg fik min farmor til at læse eventyret igen og igen. Senere var jeg meget betaget af Radiserne. Jeg havde et album hvor de sad ude hele natten og ventede på den store Græskarmand  .... uhhh jeg kan næsten gyse ved tanken om hvordan jeg dengang forestillede mig at han måtte se ud.  

Igår aftes fandt jeg så TV tid (det vil sige når de andre ser noget jeg ikke gider se) til at strikke det første græskar, og de næste 2 har jeg strikket idag, efter jeg havde været på mine faste lørdags loppemarkeder. Og mon ikke det bliver til et enkelt eller to mere inden sengetid.

De er vildt søde, ja faktisk tror jeg de er magiske .......... strikketøjet drager ihvert tilfælde mig så meget at jeg fuldstændig har glemt alle de projekter jeg skulle hen og arbejde på i mit værksted.fredag den 28. oktober 2011

Travlhed med strik og hækling


Mens jeg var i mit værksted, modtog jeg en sms om en event jeg simpelthen måtte over på systuen og snakke med "bossen" om.

Så klokken 18 fik jeg hurtigt lukket og hoppede på cyklen. Det var jo torsdag, så er der strikkeworkshop i lokalerne, så jeg huskede naturligvis en kurv med en del af et projekt, som jeg længe har været igang med.
Mens vi så på "udstyret" til den omtalte event og snakkede ideer fik jeg startet klokkestrengs hækleriet (fik hæklet dem færdig da jeg kom hjem kl 21.30). De skal være en del af den snart omfattende serie af klokkestrenge jeg har arbejdet på. De findes i alle mulige retro nyfortolkninger til årets julemarkeder.

Senere gik jeg igang med prøver til den omtalte event, som jeg vil fortælle om senere.
Jeg har simpelthen ikke tid til en omfattende fortælling nu. Jeg skal i Panduro og bytte en forkert vare, bagefter skal jeg på keramikværkstedet og glasere en masse julevarer. Og så skal jeg hjem og sove lidt, jeg havde nemlig kun tid til 4 timers søvn i nat.
torsdag den 27. oktober 2011

Godformiddag kære læsereIdag synes jeg I skal lytte til en af mine ynglingskunstnere. I øjeblikket arbejder jeg til hendes blide toner i værkstedet .............. så nu vil jeg (mens i lytter) bede jer om LIDT arbejde. Rul ned på min side, hold øje ude i højre side, efter populære indlæg kommer der en lille tydelig blå goggle bar med teksten faste læsere, tryk på den og meld jer som fast læser af min blog.

Jeg er nemlig ved at køre træt i at skrive ud i den blå luft

onsdag den 26. oktober 2011

Strik af strimler

Jeg brugte de første timer af min vagt idag, til at klippe 1½ meter kraftig denim i lange strimler, så jeg kan strikke gulvpuder af dem. Fik helt blå fingre og 2 vabler, selvom jeg klippede med min gode stofsaks.
Stoffet er fra en rulle med 10 meter jeg købte på et marked i lørdags. Det var godt nok tungt at slæbe hjem, men jeg elsker at gøre en god handel på et loppemarked.

 
tirsdag den 25. oktober 2011

Fuldstændig fantastisk strik

Jeg bliver da lidt irriteret over at jeg ikke har en bil, for nu er jeg da simpelthen nød til at strikke en. Jeg havde egentlig overvejet at lave en strikke / hækle cafe i mit værksted, men nu ved jeg slet ikke om jeg tør? ..... tænk hvis nogle af brugerne har mødt bilen??


mandag den 24. oktober 2011

Kuk kuk hvor er i?????

Jeg undrer mig over, hvorfor alle jer der læser min blog, ikke melder jer til på siden som faste læsere?. Jeg ved jo I kommer her (kan jeg se på min besøgstæller ......... Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts).
Når man er fast læser, får man en mail når jeg skriver et nyt indlæg. Og så vil det også være langt lettere for mig at skrive på siden, når jeg ved hvem jeg skriver til ................ I kommer her måske ikke allesammen for at købe hæklede aber?? ;-)

Og hvorfor er der aldrig andre end Jip der skriver en kommentar til mig? *suk* hvor er her ensomt!!!!!

søndag den 23. oktober 2011

Rævestreger og morgenkys

Der findes ikke noget mere nysgerrigt og nærgående end en Sphynx kat der har sat sig noget for. (fotoet er taget nedefra og op. Det er det syn der møder mig når jeg ser op fra mit arbejde).
Ingeborg har åbenbart sat sig for at hun skal lære at hækle, for de sidste uger har hun holdt sig meget tæt ved mit hækletøj. Hun sidder gerne på det og holder vagt, når jeg forlader sofaen, og hun sidder på min skulder og stirrer på hvordan arbejdet skrider frem, mens jeg hækler.

I længden bliver det tungt med en kat på skulderen, så indimellem forsøger jeg at ryste hende af. Men så begynder hun at nusse mine ører og kysse mig.
Ingeborg bliver hvor hun er og det kan ingen lave om på !!


torsdag den 20. oktober 2011

Så kom den


............... min folkeaktie. Ja jeg har også bidraget til at frikøbe Christiania, så det forbliver folkeeje. Jeg betaler gerne lidt for at kunne blive ved med at deltage i sjove arrangementer. Og jeg vil da lige benytte denne stund til at opfordre alle andre til at købe en folkeaktie TRYK HER

Så må katten strikke

Nå vi fik opfundet endnu en undskyldning, så Dina fik ikke lært at strikke igår .......... så må jeg alligevel igang med at lære katten det.


Jeg havde travlt på værkstedet med at tømme og fylde ovne + glasere en masse, så jeg fik ikke lavet så mange nisser til Raku brænding som jeg havde planlagt ........... men kommer tid kommer råd, jeg må indrage fredagen med til keramik i denne uge.
Jeg var dødtræt da jeg cyklede hjem kl 22.00, men der var heldigvis et eller andet der fik mig til at kigge i postkassen ............ nye ynglingsblade *weeeeeeeeeeee* så glemmer jeg alt om træthed osv, så klokken var over 1 før jeg sov.
tirsdag den 18. oktober 2011

Flere aber

Så der der nye aber igen (tryk på linket)

http://gitteluna.blogspot.com/2011/10/hklede-aber.html

Strikning for en nybegynder

Nej det er ikke mig der er nybegynderen. Da jeg var barn, det er 2-300 år siden hvis man spørger børnene ........... ej ok så for 40 år siden, lærte man at strikke i håndarbejds timerne. Først skulle vi sy / brodere en ternet sypose, bagefter skulle vi strikke en bamse. Dengang synes jeg det var irriterende, men det var nu mest fordi vi skulle vente til alle var færdige, før vi måtte lave andre ting.

Da min datter fik håndarbejde for 20 år siden, skulle man åbenbart ikke længere lære at strikke, hækle osv. Hun har længe brokket sig over at det er en fejl i hendes opdragelse, at jeg så ikke har lært hende det. Og ja det har hun nok ret i, men mødre har sjældent tid (i den alder). Jeg lærte heller ikke den slags af min mor, det var farmor der lærte mig de syteknikker og hækling jeg ikke lærte i skolen.
Undskyldningerne har været mange og lange ............... nu skal hun lære at strikke imorgen.
Hun har engang lært hestetømme (strikke Lise), nu går vi over til den udvidede version Quick Knit.
Og hvis hun ikke vil være med, så er Gustav kat helt vild for at være med. Han har siddet og forsøgt at hypnotisere tingene ud af indkøbsposen den sidste time ;-)


mandag den 17. oktober 2011

Så vågnede de små plageånder

 Man skal godt nok være hurtig til bens når de små grå slår øjnene op efter en 6 timers eftermiddagslur. Råben og miaven ........ vi er sultneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee NU
Og nej du skal ikke blænde os med blitz, når vi er sultne *knurrrrrrrrrrr*

Efter en portion whiskas kylling i sovs, kan jeg da godt lige hjælpe mor med at glatte bunken med det nyvaskede sengetøj. Man er vel en sød pige?Store maledag

Igår aftes gik det op for mig at systuen jeg passer om mandagen holder efterårsferie i denne uge, så nu var mandag pludselig blevet en kærkommen fridag.

Enten kan man vælge at vælte om på sofaen og spille død (hvilket ville være det mest fornuftige for mit vedkommende) eller man kan forsøge at indhente nogle af alle de opgaver der skal klares mens vejret er nogenlunde.

Jeg orkede ikke at køre i haven, så istedet susede jeg over til maler pucheren og hentede nye spray forsyninger af den giftige slags, det er de bedste ................ derfor det skal klares inden vinter, for alle døre og vinduer skal stå åben til gennemtræk (også selvom jeg stod i kælderen).
I min iver glemte jeg gummihandsken, så jeg har nok himmelblå negle resten af ugen.Det var to, så når jeg nok ikke flere idag, jeg skal jo også hækle på mit abe projekt og måske rydde op (det er der sikkert nogle der vil sætte pris på ;-) ). 


fredag den 14. oktober 2011

EFTERLYSNING

Jeg leder efter en teaktræs briks (nogenlunde som disse fotos) , helt stilren (helt uden skuffer, ryglæn osv). Betrækket på madrassen er underordnet, da det sikkert skal ombetrækkes.


torsdag den 13. oktober 2011

Hæklede aber sælges

Jeg er gået igang med at hækle de sødeste aber.

Denne er 26-27 cm høj, hæklet i lilla / gul 100 % bomuld, med bevægelige arme og ben.

Pris kr. 200,- (+ forsendelse)

Denne er hæklet i 100% bomuld, 3 farvet (pink / gul / rød). Den er 29 cm høj, med bevægelige arme og ben.

Pris kr 200,- (+ forsendelse)


100 % bomuld, 2 blå farver. 29 cm høj, med bevægelige arme og ben.

Pris kr 200,- (+ forsendelse)


Kommer senere i andre farver.

Ude er godt .....

........ men hjemme er helt klart bedst.

Kom hjem sent lørdag, men der var ikke tid til at hvile på laurbærene. En stor flok brugere ventede allerede at jeg åbnede for keramikværkstedet søndag kl 15. Jeg fik bla lavet en stor lavakrukke, som jeg længe har haft på to do listen.

Mandag havde jeg vagt på systuen i det nye hus. Jeg havde ikke så mange brugere den dag, så der var tid til at tegne et mønster og sy 2 sjove gravhunde til bla julemarkederne.

Tirsdag var vi i skoven om formiddagen, på stranden og på kirkegården, for at samle en masse forskelligt til raku brænding. Bla kogler, tang, fyrrenåle mm. Og nogle trærødder til juledeko.

Onsdag igen lervagt til kl 21 og torsdag er jeg i mit eget værksted.

Godt at komme hjem igen til sine kreative sysler.

fredag den 7. oktober 2011

Der kom lige en hval forbi

Det er svært at se på foto, for hvalen var ca 200 meter fra kysten. Denne gang havde jeg heldigvis Janus hjemme, så han kan bevidne at det ikke er et trickfoto ha ha.

Det er en hval for den pustede vand op af åndehullet et par gange mens den svømmede forbi.


En lille lavasten til Dina

Jeg har lige været på stranden for at samle et par sten, der skal med hjem.
Jeg skal bruge nogle til et keramikprojekt, og så skal Dina ha en lille lavasten (hun samler på dem fra forskellige lande).

Sten bliver den eneste souvenir jeg har med hjem. Udover min taske har jeg intet købt, de har ikke noget man gider slæbe med hjem. Det kan købes til samme pris på Nørrebrogade.

torsdag den 6. oktober 2011

"Ganges" i myldretiden

Fantastisk hvor varieret menneskets fantasi kan være. Når jeg sidder her i min stol ved vandet, og betragter livets gang, så ser jeg forskellige sysler. Bare idag har jeg set flg
 • fiskere i både
 • kystfiskere med stænger
 • folk der bruger havet som toilet
 • dem der tager det daglige bad
 • svømmere
 • surfere
 • roere
 • folk der vasker tøj
 • snorkeldykkere
 • dem der tømmer skraldespanden
 • en der vasker hunden
 • børn der leger
Jeg tror sgu det her er et fejlplaceret stykke af Ganges i myldretiden?

Bordets glæder

Det plejer at være mig der har en lidt for livlig fantasi. Når så Janus begynder at fantasere om at kanten på spisebordet, er en dejlig snoet lakridsstang, så har han fået for meget saltvand og så er det ved at være tid til at finde Danmark igen.


Det er fuldstændig uforståeligt at det kun er i norden (og et par lande mere) man kan få lakrids. Man forstår slet ikke at de ikke i det mindste importerer det til turisterne (ligesom toilatpapir), de kunne tjene mange penge på det.